Hoofdsponsor rolstoelbasketbal
SKO | Over SKO | Hoofdsponsor rolstoelbasketbal

Hoofdsponsor rolstoelbasketbal

Nederland is in Tokio paralympisch kampioen geworden in het rolstoelbasketbal bij de vrouwen. SKO heeft zich verbonden aan de missie van de Nederlandse rolstoelbasketbalteams om ‘goed zittend’ in Tokyo te schitteren en ondertussen Nederland beter te leren zitten. Het contract tussen SKO, de Nederlandse Basketball Bond en Stichting Basketball Experience Nederland (BEN) werd tijdens het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen in Rotterdam getekend

Goud voor de dames van het rolstoelbasketbal team

Het is voor het eerst dat Nederland goud wint in het rolstoelbasketbal voor vrouwen. Zowel in Londen 2012 als Rio 2016 won Oranje brons. In 2018 werden ze wereldkampioen. Ook werden de rolstoelbasketbalsters twee keer Europees kampioen.

Voor veel speelsters was het een beloning van een lange carrière. Niemand van de ploeg had ooit de paralympische finale gespeeld. Twee keer, in 2012 en 2016, ging het mis in de halve finales. Maar in Tokio nam de ploeg eindelijk revanche, na een voorbereiding die bestond uit samen uren- en maandenlang op Papendal gezamenlijk trainen.

OUT NOW ✘ UP
Bekijk deze speciale videoclip!

Wij zijn als sponsor van het Nederlandse dames rolstoelbasketbalteam supertrots op het muzieknummer UP! Een speciale samenwerking tussen de Nederlandse band ENORM en de Nederlandse rolstoelbasketbaldames op weg naar Tokio.

Kijken en delen!
Als de clip 100.000 keer is bekeken doneren de ambassadeurs € 5000,- extra voor het team.

Rolstoelbasketballers samen met nieuwe hoofdsponsor SKO ambassadeur van 'goed zitten'

“Wij zijn bijzonder trots dat onze naam de komende twee jaar aan de Orange Lions is verbonden. We willen het hoogste bereiken met onze ‘Get Fitter by SKO’ filosofie en dat willen deze topsporters ook.”

Naast het partnership voor Tokyo maakt SKO ook het nieuwe platform Sitness mogelijk

Goed zitten met Sitness

 

De Nederlandse rolstoelbasketbalteams gaan kantoormedewerkers adviseren over zitten. De spelers en speelsters van Oranje zullen bij bedrijven de effecten van (te) veel zitten bespreekbaar maken, oefeningen laten zien en werknemers ervan overtuigen dat ze meer moeten bewegen op een dag. “Deze topsporters weten als geen ander hoe belangrijk het is om in beweging te blijven”, zegt Toine Klerks van de Stichting Basketball Experience Nederland (BEN). “Die kennis willen ze graag overdragen aan werkend Nederland. Ze worden ambassadeurs van goed zitten.

Sta op tegen zitten!

In 2021 een gezonder bedrijf met fitte medewerkers? Start het jaar en de werkweek goed door deel te nemen aan de Zitloze werkdag op 21 januari 2021. Stimuleer medewerkers om gedurende één dag, de zitloze werkdag, minimaal 25% van de werkdag staand uit te voeren. Doe mee met onze landelijke warming-up gegeven door twee topsporters. Meer informatie vind je op www.sitness.nl  Sta op tegen zitten!
 • Waterschap Zwolle SKO 05Moderna Hardenberg SKO 05
 • Turnkey-Inrichting-SKO1iStock-1139837596
 • SKO - Siers (web)-12
 • Arco-Sketch-Vergaderstoel-SKOHAG-Futu-Mesh-Bureaustoel-SKO-06
 • SKO Kantoor
 • Ja, benader mij over circulair inrichten

  Ja, ik wil het 10R model downloaden

  Ja, ik wil meer weten over Circulair inrichten

  Ja, ik wil meer weten over Sound Masking