Twence
SKO | Projecten | Twence

Twence

Project: Twence Hengelo

Betreft: Renovatie en verbetering kantoorhuisvesting

Ontwerpen: SKO ontwerpstudio 

Projectinrichting: 1 300 m²

 

 

Twence - SKO Projectinrichting8

Een vernieuwde kantooromgeving

De afgelopen jaren heeft duurzame energieproducent Twence in Hengelo haar kantooromgeving drastisch veranderd en vernieuwd. Door fusie met de milieusector van Regio Twente begin 21e eeuw werd een verdubbeling van de kantooromgeving. Daar alle ontwikkelingen was het noodzakelijk om de kantoorhuisvesting te renoveren en verbeteren.

Dit heeft geresulteerd in een aantal verbouwingen en heringerichte ruimtes, zoals:

 • De Broedplaats (ontmoetings-/opleidingsruimte)

 • De centrale entree

 • De kantooromgeving

 • Een representatieve vergaderruimte

De broedplaats

De broedplaats is een gebouw met een eigen entree en een grote multifunctionele ontmoetings-/vergaderruimte. Op deze centrale plek organiseert Twence vele events, voor zowel bedrijfsleven als onderwijs. De ruimte was behoorlijk gedateerd en voldeed niet meer aan de snel veranderende behoeftes van gebruik.

SKO heeft het hele ontwerp op zich genomen voor de verbouwing en herinrichting van de entree en multifunctionele ruimte. Bij het ontwerp is rekening gehouden met verbeteringen ten aanzien van klimaat- en installatie zaken. Ook zijn de audio visuele middelen om te kunnen presenteren vernieuwd. Hier is een hoogwaardig presentatie systeem voor gekomen.

Het esthetische ontwerp is gecreëerd door de interieurontwerpers van SKO. In het ontwerp zijn duurzame kenmerken meegenomen mbt de vloerafwerking, kleur- en materiaalgebruik en het meubilair. Het meubilair is flexibel en snel om te bouwen voor andere bijeenkomsten. De nieuw ingerichte ruimte bewijst wekelijks meermaals zijn toegevoegde waarde voor Twence en haar bezoekers.

Twence - SKO Projectinrichting10

De centrale hal

In het kader van de vernieuwing / renovatie van het kantoor, is er begonnen om een duidelijk nieuw huisvestingsmodel te ontwikkelen. Als eerste werd begonnen met een nieuwe opstelling van de receptie op de begane grond waar de identiteit van Twence duidelijk zichtbaar zou moeten zijn: professioneel, open en duurzaam. 

Vanaf een maatwerk meubel voor een gesloten wand is er nu goed zicht op de entree en de parkeerplaats. Licht en overzichtelijk. Dit is door architect IAA vormgegeven. SKO heeft de losse inrichting verzorgd.

De kantooromgeving

In een tweede fase is de rest van het kantoor gerenoveerd en heeft IAA wederom het ontwerp verzorgd. De oorspronkelijke gangstructuur met kamers is gehandhaafd, maar door de toepassing van glazen wanden is een licht en overzichtelijk interieur ontstaan met ruimten van verschillende omvang. De tweezijdig bruikbare kasten vormen het verbindend element tussen gang en werkgebied. Op diverse plekken zijn informele overlegmogelijkheden en pantry’s ingebouwd. Om meer visuele rust te brengen in de verkeersruimten dekken plafonds van strekmetaal de aanwezige leidingen af. Ook werd het kantoor bouwfysisch en installatietechnisch aangepakt om te zorgen dat de werkplekken een aangenaam binnenklimaat kennen.

Bij de herinrichting is centraal gekozen voor zit/sta werkplekken van Holmris, een Deense fabrikant van hoogwaardig zit/sta kantoormeubilair. Er zijn vergaderplekken gecreëerd met slimme presentatie oplossingen. Ondanks de transparante omgeving is er een duidelijke balans gecreëerd met goede akoestische eigenschappen en onderbroken zichtlijnen. Er is veel aandacht geweest voor meer ontmoeten en beweging op kantoor, een gezonde en vitale werkomgeving. Het meubilair en inrichting draagt hier aan bij.

Representatieve vergaderruimte

Medio 2019  kwam het verzoek om een veel gebruikte vergaderruimte te vernieuwen. Er waren de nodige wensen en eisen op het gebied van akoestiek, verblijfsvriendelijkheid, representativiteit en presentatie. SKO heeft het hele ontwerp gemaakt en heeft daarbij ook de gehele projectbegeleiding op zich genomen bij de realisatie. Duurzaamheid en circulariteit waren ook hier weer belangrijke eigenschappen die zijn meegenomen in het project. Dit heeft geresulteerd in een tweetal hele bijzondere wandafwerkingen van enerzijds Denimtex (gerecycled textiel) en anderzijds Wonderwall Studio’s (stukjes afvalhout verwerkt op panelen). De vloerafwerking met circulaire tegels van Interface die het ‘biophilic design’ van de ruimte verder completeerde. Het meubilair is van de kwalitatief hoogstaande lokale fabrikant Arco. In deze ruimte is verder veel aandacht besteed aan de aankleding van de ruimte om het zo tot een zeer comfortabele hoogwaardige vergaderruimte te maken.

Wil je meer informatie over onze turnkey aanpak?

 • Waterschap Zwolle SKO 05Moderna Hardenberg SKO 05
 • Turnkey-Inrichting-SKO1iStock-1139837596
 • SKO - Siers (web)-12
 • Arco-Sketch-Vergaderstoel-SKOHAG-Futu-Mesh-Bureaustoel-SKO-06
 • SKO Kantoor
 • Ja, benader mij over circulair inrichten

  Ja, ik wil het 10R model downloaden

  Ja, ik wil meer weten over Circulair inrichten

  Ja, ik wil meer weten over Sound Masking