Plantenwand Respira | Luchtzuiverend | Gezonde werkomgeving
SKO | Inspiratie | Respira

Respira

De Respira plantenwand is met succes gelanceerd en vanaf juni 2021 leverbaar! Na het succes op Kickstarter is de productie van deze unieke luchtzuiverende plantenwand afgerond. De Respira plantenwand is een innovatief product dat optimaal gebruik maakt van de kracht van planten om een gezonde (werk)omgeving te creëren in binnenruimtes. Daarmee heeft het een positieve werking op verschillende en veelvoorkomende gezondheidsklachten. 

De Respira is een kleine plantenwand voor thuis of op kantoor, die de lucht op een actieve en gezonde manier filtert en bevochtigt. Het effect hiervan is dat de luchtvochtigheid in een ruimte stijgt. Deze is namelijk over het algemeen erg laag, met name in de wintermaanden. Droge lucht kan vervelende fysieke klachten tot gevolg hebben. De Respira voorkomt daarmee bijvoorbeeld een droge huid of ogen, een zere keel en hoofdpijn.

Geen schadelijke stoffen op kantoor

Een gezonde werkomgeving is van groot belang voor de productiviteit. De luchtvochtigheid is hierbij van groot belang. In de winter kan de luchtvochtigheid dalen tot wel 20 procent. Dat is veel lager dan de normale 40 tot 60 procent. We denken vaak pas aan een oplossing als de schade er al is. Een te laag vochtgehalte in de lucht is schadelijk. Niet alleen voor mensen maar ook voor materialen, zoals houten vloeren, meubilair en kunst.

Gezondere binnenruimtes met de luchtzuiverende slimme tuin

De Respira versnelt het natuurlijke proces van luchtzuivering. Normaal gesproken zuiveren planten de lucht en voeren de schadelijke stoffen af via de wortels. Deze stoffen behoren niet in een lichaam en moeten niet in een woning of kantoor rondzweven. De Respira zorgt voor een enorme versnelling hiervan door de stoffen direct bij de wortels te brengen en draagt daarmee significant bij aan een gezondere ruimte. Door de twee (fluisterstille) ingebouwde ventilatoren wordt per uur zo’n 50.000 liter lucht gezuiverd!

Respira Plantenwand5
Respira Plantenwand3
Respira Plantenwand2

De Respira is te bewonderen in ons inspiratiecentrum. 

Ben je geïnteresseerd in een proefplaatsing? Met onze proefplaatsing kun je op je eigen werkplek een maand lang de voordelen ervaren van de Respira plantenwand.

 • Waterschap Zwolle SKO 05Moderna Hardenberg SKO 05
 • Turnkey-Inrichting-SKO1iStock-1139837596
 • SKO - Siers (web)-12
 • Arco-Sketch-Vergaderstoel-SKOHAG-Futu-Mesh-Bureaustoel-SKO-06
 • SKO Kantoor
 • Ja, benader mij over circulair inrichten

  Ja, ik wil het 10R model downloaden

  Ja, ik wil meer weten over Circulair inrichten

  Ja, ik wil meer weten over Sound Masking