Sound Masking: minder geluidsoverlast en meer privacy
SKO | Oplossingen | Soundmasking

Sound Masking

Minder geluidsoverlast en meer privacy en productiviteit in open ruimtes

In kantoortuinen, spreekkamers, lobby’s, callcenters en andere open ruimtes zijn vaak geluiden aanwezig die impact hebben op de productiviteit, het stressniveau en de privacy van de mensen die er werken.

Sound Masking zorgt ervoor dat storende geluiden wegvallen waardoor medewerkers minder worden afgeleid en geconcentreerder kunnen werken. Gesprekken in een klein gezelschap kunnen in de open ruimte ongestoord worden gevoerd zonder dat andere medewerkers dit als storend ervaren en er ook geen gevoel van privacy verlies wordt ervaren.

Met een gerust gevoel privacygevoelige gesprekken voeren
Op locaties waar veel privacygevoelige gesprekken worden gevoerd zoals in ziekenhuizen, apotheken, banken en verzekeraars is Sound Masking een perfecte oplossing waarmee het gevoel van privacy kan worden versterkt.

Goed om te weten: Sound Masking maakt onderdeel uit van de WELL standaard voor gezonde gebouwen.

"Sound Masking is binnen de WELL standaarden een belangrijke feature om de ruimteakoestiek in werkomgevingen te verbeteren"

Ruud Schoolderman
WELL AP

well ap

Wat is Sound Masking?

In open kantoorruimtes is het achtergrondgeluid doorgaans laag. Daardoor onstaat er geluidsoverlast, concentratieverlies en kunnen mensen ongewild gesprekken afluisteren. Dit is een moeilijke en ongewenste situatie voor alle betrokkenen.

Om dit probleem aan te pakken, zenden geluidsmaskersystemen een zacht, onopvallend achtergrondgeluid uit met behulp van een luidsprekersysteem. Het niveau van het omgevingsgeluid wordt gelijkmatiger en anders luidruchtige afleidingen worden door de geluidsmaskering gedempt.

Geluidsmaskering maakt ongewenste gesprekken en andere geluidsafleidingen minder hoorbaar. Het resultaat: Werknemers worden minder afgeleid, kunnen zich beter concentreren en hun productiviteit stijgt meetbaar. 

"Sound Masking zorgt voor meer concentratie, meer privacy en minder afleiding in kantoortuinen, spreekkamers, lobby’s, callcenters en andere geluidsintensieve omgevingen"

Rob Brendel
Accountmanager SKO

Productiviteitswinst met het Soft dB geluidsmaskeringsysteem

Geluidsmaskering maakt ongewenste gesprekken en andere geluidsafleidingen minder hoorbaar. Het resultaat: werknemers worden minder afgeleid, kunnen zich beter concentreren en hun productiviteit stijgt meetbaar! 

Rendement op investering (ROI)
De voordelen van maskering zijn het onderwerp geweest van talrijke wetenschappelijke studies. Uit deze studies zijn cijfers naar voren gekomen die ons vandaag helpen om de reële kosten van een dergelijk toestel in uw verschillende kantoorruimtes en werkomgevingen te evalueren.

Meer privacy met het Soft dB geluidsmaskeringsysteem

Het is eenvoudiger en voordeliger om geluidsmaskering te gebruiken dan conventionele geluidsisolatiemethoden om meer privacy te verkrijgen in open kantoorruimtes. 

De Sound Masking oplossing van soft dB heeft bewezen een effectieve, ongecompliceerde oplossing te zijn voor het verhogen van de vertrouwelijkheid in alle soorten werkomgevingen.

Sound Masking van Soft dB. Zo werkt het:

Wil je meer weten over Sound Masking?

Met Sound Masking creer je een gezonde werkomgeving met meer privacy waar medewerkers geconcentreerd en zonder afleiding hun werk kunnen doen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Sound Masking? Ik vertel je er graag meer over.

Rob Brendel
Accountmanager

 • Waterschap Zwolle SKO 05Moderna Hardenberg SKO 05
 • Turnkey-Inrichting-SKO1iStock-1139837596
 • SKO - Siers (web)-12
 • Arco-Sketch-Vergaderstoel-SKOHAG-Futu-Mesh-Bureaustoel-SKO-06
 • SKO Kantoor
 • Ja, benader mij over circulair inrichten

  Ja, ik wil het 10R model downloaden

  Ja, ik wil meer weten over Circulair inrichten

  Ja, ik wil meer weten over Sound Masking