VolkerWessels Reggeborgh
SKO | Projecten | VolkerWessels Reggeborgh

VolkerWessels – Reggeborgh

Project: VolkerWessels Concerndiensten – Reggeborgh

Betreft: Inrichting voor een tijdloze, professionele uitstraling die tegelijkertijd duurzaam en stijlvol is

Ontwerpen: SKO ontwerpstudio 

In samenwerking met: Architect Reitsema & partners

02 tilleman_reitsema_harmeling_Atrium
Fotografie: Ronald Tilleman

Duurzaam & stijlvol

Architect Reitsema & partners heeft bij de revitalisatie van het hoofdkantoor van VolkerWessels in Rijssen een opdracht gekregen die drieledig was. Het bestaande gebouw moet wederom toonaangevend worden op ruimtelijk en technisch vlak. Een tijdloze, professionele uitstraling die tegelijkertijd duurzaam en stijlvol is. Ten tweede was de opdracht een kantoor te maken waar iedereen met plezier naartoe gaat; waar men prettig samenwerkt door toepassing van de nieuwste inzichten en er een zorgvuldige zonering tussen rust, ruis en rumoer is. Tot slot dient het gebouw te laten zien wat VolkerWessels allemaal in huis heeft aan kennis en kunde om duurzame, prettige werkomgevingen te maken waarbij ambacht en detail tot zijn recht komen.

Atrium

Slimme ingrepen in het gebouw scheppen licht en ruimte zonder de buitenkant en het karakter van het gebouw aan te passen. Het atrium is verder geopend door de bestaande gesloten betonnen wand in het atrium te vervangen door verdiepingshoge glazen puien. 

Bij binnenkomst zie je nu niet alleen de balie en ontvangstruimte, maar ook het restaurant, de lobby en de koffiebar op de verdiepingen. Het atrium verbindt zo de verschillende ruimtes en afdelingen in plaats van een apart onderdeel van het gebouw te zijn.

04 tilleman_reitsema_harmeling_Balkon 1V

Rust, ruis & rumoer

De nieuwe opzet voor het kantoor bevat een rijke schakering aan verschillende zones. Er is stilte om geconcentreerd te werken, ruis voor beweging en spontane ontmoeting en rumoer voor overleg en ontspanning. Dit onderscheid is op verschillende schaalniveaus terug te vinden. Op de begane grond zijn de meest publieke functies zoals ontvangstruimte, vergaderzalen en flexwerkplekken gerealiseerd. Hoe hoger je in het gebouw komt hoe minder publiek het wordt. De voormalige werkkamer van Dhr. Wessels is daarbij veranderd in de Dik Wesselszaal en wordt gebruikt als grote vergaderruimte.

 

Ook in de verschillende kantoorvleugels zijn door slimme ingrepen zoneringen gemaakt. Er zijn werkeilanden met maximaal acht bureaus afgewisseld met afgescheiden werkplekken om geconcentreerd te werken. Daardoor ontstaan binnen een kantoorvleugel veel verschillende soorten werkplekken.

Get Fitter by SKO

SKO heeft de losse inrichting mogen verzorgen, bestaande uit zit/sta werkplekken, bureaustoelen, directie werkplekken, boardoomtafel, vergader meubilair en overige zitjes en meubilair voor scrum en brainstorm faciliteiten. Al deze producten harmoniëren volledig met de kwalitatief hoogwaardige materialen en esthetiek die door het hele gebouw terug te zien zijn.

 

Toen het nieuwe kantoor van VolkerWessels in Rijssen opende was men er bijzonder trots op. Het was een hoogwaardig, verfijnd kantoor, waar geïnvesteerd was in kwaliteit en duurzame materialen. Reitsema & partners heeft van dit bestaande gebouw een modern, licht en duurzaam kantoor gemaakt, aangepast aan de hedendaagse eisen.

Wil je meer informatie over onze turnkey aanpak?

 • Waterschap Zwolle SKO 05Moderna Hardenberg SKO 05
 • Turnkey-Inrichting-SKO1iStock-1139837596
 • SKO - Siers (web)-12
 • Arco-Sketch-Vergaderstoel-SKOHAG-Futu-Mesh-Bureaustoel-SKO-06
 • SKO Kantoor
 • Ja, benader mij over circulair inrichten

  Ja, ik wil het 10R model downloaden

  Ja, ik wil meer weten over Circulair inrichten

  Ja, ik wil meer weten over Sound Masking