Restaurant Haaglanden Medisch Centrum
SKO | Projecten | Restaurant Haaglanden Medisch Centrum

Restaurant Haaglanden Medisch Centrum

Project: Restaurant HMC Westeinde, Den Haag

Betreft: Een op maat gemaakt en volledig nieuw inrichtingsconcept voor het restaurant. Binnen dit project zijn productoplossingen toegepast die weinig CO2 impact hebben

Ontwerpen: SKO ontwerpstudio in samenwerking met Vepa

Kernwaarden: Duurzaamheid, functionaliteit, capaciteit, uitstraling

Een project waarbij gebruik is gemaakt van de duurzaamste stoelen ter wereld. Met de Hemp stoel is Vepa de eerste ter wereld die een collectie stoelen lanceert met een kuip van een uniek biomateriaal.

Op de locatie Westeinde in Den Haag heeft SKO de gehele transitie gedaan voor de nieuwe inrichting van het restaurant. Op basis van de geformuleerde eisen en wensen is er een ontwerp gemaakt die weer geheel voldoet aan de functionaliteit, capaciteit en uitstraling. Ook heeft SKO de vraag van het HMC gehonoreerd door productoplossingen toe te passen die weinig CO2 impact hebben. Daarom is er in dit project over de hele linie gekozen voor oplossingen van Vepa Hoogeveen. Op basis van materialen, middelen en mensen is Vepa koploper in Nederland als het gaat om circulariteit. 

De Hemp stoel van Vepa is daar een mooi voorbeeld van. Met de Hemp stoel is Vepa de eerste ter wereld die een collectie stoelen lanceert met een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen, hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. SKO en Vepa zijn in samenwerking in staat om bestaande producten te refreshen. Zowel in de duurzaamheidsstraat van SKO, alsmede in de nevenvestiging van Vepa in Emmen. Deze vestiging is speciaal gebouwd en gericht om bestaand meubilair op te knappen en een tweede leven te bieden. 

Vepa Hemp Fine

De onderdelen van de stoel zijn zo ontworpen dat ze na gebruik eenvoudig van elkaar gescheiden en hergebruikt kunnen worden. Lees meer over deze unieke stoel.

Wil je meer informatie over onze aanpak?

 • Waterschap Zwolle SKO 05Moderna Hardenberg SKO 05
 • Turnkey-Inrichting-SKO1iStock-1139837596
 • SKO - Siers (web)-12
 • Arco-Sketch-Vergaderstoel-SKOHAG-Futu-Mesh-Bureaustoel-SKO-06
 • SKO Kantoor
 • Ja, benader mij over circulair inrichten

  Ja, ik wil het 10R model downloaden

  Ja, ik wil meer weten over Circulair inrichten

  Ja, ik wil meer weten over Sound Masking