Webstores
SKO | Projecten | Webstores

Webstores

Project: Webstores Hardenberg

Betreft: Turnkey inrichting: van ontwerp en conceptontwikkeling tot aan realisatie 

Ontwerpen: SKO ontwerpstudio

Functionaliteit: Medewerkers kunnen elke dag kiezen hoe ze die dag willen werken. Daarvoor zijn naast verschillende opstellingen van bureaus ook diverse aanlandplekken, samenwerkingsplekken, een stilteruimte en focus werkplekken.

Webstores Hardenberg - SKO10
Webstores Hardenberg - SKO12

Het interieurconcept ‘Hjemme’ (Deens) is een antwoord op de nadrukkelijke wens van Webstores om een uitgesproken en goed functionerend multifunctioneel interieur te willen waar medewerkers zich echt thuis voelen.

Met de juiste balans tussen open plekken en gesloten ruimtes is de menselijke schaal aangenaam. De Scandinavische sfeer ondersteunt de diverse karakters van activiteiten, draagt eraan bij dat medewerkers zich er thuis voelen, nieuw talent zal aantrekken en waar intensief met klanten kan worden samengewerkt. 

Met vier maanden intensieve co-creatie tussen Architecten_Lab, SKO en Harmeling is van ontwerp tot oplevering de complete inrichting voor de nieuwe huisvesting van Webstores in Hardenberg gerealiseerd.

Het kantoor

De wanden van de gesloten ruimtes zijn bekleed met massief eikenhouten latten, die aan de onderkant dichter op elkaar zijn geplaatst. Plaatselijk zijn delen van de wanden bewust leeg gelaten, waardoor geen aanzicht hetzelfde is. Deze dynamiek zorgt voor variatie op de achtergrond van de open ruimtes. De binnenkanten van de wanden hebben akoestische panelen die voor 60% zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. In combinatie met het kleurrijke en duurzame bulletinboard krijgt elke ruimte een eigen sfeer. De tapijttegels refereren aan klinkers uit het straatbeeld en zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon. Het markant gekozen meubilair straalt de energie van het bedrijf uit die ook nog eens wordt benadrukt met een schommel in de gang.

 

Vitaal op de werkvloer

Medewerkers kunnen elke dag kiezen hoe ze die dag willen werken. Daarvoor zijn naast verschillende opstellingen van bureaus ook diverse aanlandplekken, samenwerkingsplekken, een stilteruimte en focus werkplekken. Om de creativiteit te bevorderen in de organisatie is een brainstormruimte ontworpen waar in verschillende opstellingen ideeën uitgewisseld kunnen worden. De houten stroken aan de ‘huisjes’ zijn naast esthetisch ook functioneel om bijv. whiteboards aan op te hangen. Klanten kunnen makkelijk aanschuiven en zelfs meewerken in het team. Alle werkplekken zijn uitgerust met een zit/sta bureau en een optimale ergonomische bureaustoel. ‘Deskbikes’ en de gezamenlijke fitnessruimte op de vierde etage geeft medewerkers optimaal de mogelijkheid om vitaal te blijven.

Wil je meer informatie over onze turnkey aanpak?

 • Waterschap Zwolle SKO 05Moderna Hardenberg SKO 05
 • Turnkey-Inrichting-SKO1iStock-1139837596
 • SKO - Siers (web)-12
 • Arco-Sketch-Vergaderstoel-SKOHAG-Futu-Mesh-Bureaustoel-SKO-06
 • SKO Kantoor
 • Ja, benader mij over circulair inrichten

  Ja, ik wil het 10R model downloaden

  Ja, ik wil meer weten over Circulair inrichten

  Ja, ik wil meer weten over Sound Masking