WELL
SKO | Oplossingen | WELL

WELL

Hoe Well is jouw kantoor? Een gezond kantoor draagt bij aan de productiviteit en het werkplezier van de werknemers. Bij een gezond kantoor moet je denken aan de 7 concepts van de Well standard. Aan de hand van deze concepts kun je je (kantoor) gebouw maximaal gezond maken voor de bezoeker en gebruiker van het pand. 

Well Standard: certificering voor gezonde werkomgevingen

Bij de Well standard, ontwikkeld door the International WELL Building Institute (IWBI), wordt er gekeken naar factoren in de omgeving die schadelijk zijn voor de gebruiker van een pand. Zoals; giftige stoffen, onvoldoende daglicht en te weinig beweging. Binnen de Well standard zijn verschillende categorieën (features) aangemaakt zodat er op een overzichtelijke manier gecheckt kan worden of een gebouw hier aan voldoet of niet.

De 7 concepts va de WELL Standard

De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft invloed op al onze lichaamsfuncties. Helaas is de luchtkwaliteit in veel gebouwen erg slecht. Om een Well certificaat te halen moet de lucht binnen het kantoor zo min mogelijk schadelijke stoffen bevatten. 

Water is na lucht onze belangrijkste levensbehoefte. Gelukkig voldoet het Nederlandse kraanwater al aan een zeer hoge eisen. Binnen de Well standard is het de bedoeling om het drinkwater zo veel mogelijk te zuiveren van schadelijke stoffen met speciale filters. Verder is de promotie van drinkwater een onderdeel dit kan door voldoende watertappunten op de werkvloer te plaatsen.

Onze gezondheid wordt voor een groot deel bepaald door de voeding die we tot ons nemen. Bedrijfsrestaurants staan niet bekend om het meest gezonde aanbod. Het verbannen van suiker en transvet is onderdeel van de Well standard. Om een gezonde keuze makkelijker te maken, wordt ook de voedingswaarde en allergie-informatie gecommuniceerd in het bedrijfsrestaurant.

Daglicht beïnvloed ons bioritme (waak/slaap ritme). Bij een tekort aan daglicht raken onze lichaamsfuncties verstoord. Maar ook een te veel aan zonlicht kan schadelijk zijn, in de vorm van hinderlijke reflecties. Binnen de Well standard zijn er diverse aanpassingen die gedaan worden om een perfecte lichtbalans te verkrijgen op de werkvloer. Zo blijf je beter geconcentreerd gedurende de dag en kan je ‘savonds beter slapen.

Beweging is niet los te koppelen van gezondheid. Binnen een Well kantoor is het gemakkelijk voor werknemers om meer te bewegen. Lopend of fietsend naar het werk komen; de trap is goed bereikbaar en zit/sta meubilair zijn enkele voorbeelden die aan bod komen. Werknemers kunnen ook sportlessen en sport abonnementen krijgen via de werkgever.

Binnen de comfort categorie van de Well standard is akoestiek belangrijk. Een betere akoestiek zorgt voor meer werkcomfort en productiviteit van medewerkers. Temperatuur is een grote klacht van werknemers. Het thermisch comfort wordt getoetst en er worden zones met verschillende temperaturen gecreëerd, zodat de werknemers zelf kunnen kiezen wat het beste bij hen past.

Mentale gezondheid mag niet worden vergeten binnen een gezonde werkplek. Stress reduceren op de werkplek is onderdeel van de Well standard. Dit wordt gedaan door biophilic design; een betere connectie met de natuur genereren in het kantoor. 

Binnen 5 stappen een comfortabel en gezonde werkomgeving

Wil jij jouw werkomgeving laten voldoen aan de WELL Building Standard? Onze WELL adviseurs maken als eerst een sterk interieurplan, een goede basis voor een certificering. Veel kenmerken gaan namelijk over interieurarchitectuur.

Wij kunnen je helpen en begeleiden met het optimaliseren van je werkomgeving. Binnen 5 stappen gaan we aan de slag met jouw werkomgeving. 

1. We maken een uitgebreide analyse aan de hand van de 7 WELL concepts op kantoor

2. We stellen een duidelijk adviesplan voor je op

3. We informeren alle werknemers over de voordelen van de 7 WELL concepts

4. We leveren, monteren en installeren alle producten

5. We zorgen altijd en overal voor onderhoud

Bekijk onze WELL producten

We hebben een uitgebreid assortiment met ‘gezonde producten’ voor jouw kantooromgeving. Denk hierbij aan zit/sta bureau’s, akoestische lampen en wandpanelen voor het juiste geluid op kantoor. Daarnaast geloven wij in meer groen en natuur op kantoor.  

Mute Design Space akoestische units

 Mute Design Bell lamp

Mute Design Tower

Mute Design Print

Mute Design Mist Floor Lamp

Respira plantenwand

Aan de slag! Wil jij jouw werkomgeving laten voldoen aan de WELL Building Standard?

Vul het formulier in en onze WELL adviseurs nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

 • Waterschap Zwolle SKO 05Moderna Hardenberg SKO 05
 • Turnkey-Inrichting-SKO1iStock-1139837596
 • SKO - Siers (web)-12
 • Arco-Sketch-Vergaderstoel-SKOHAG-Futu-Mesh-Bureaustoel-SKO-06
 • SKO Kantoor
 • Ja, benader mij over circulair inrichten

  Ja, ik wil het 10R model downloaden

  Ja, ik wil meer weten over Circulair inrichten

  Ja, ik wil meer weten over Sound Masking